Prăjitură cu mere ”3 pahare” – un desert simplu și delicios, fără lapte sau ouă!

V-ați pomenit cu oaspeții în prag și nu dispuneți de timp suficient pentru a găti? Vă prezentăm o rețetă de prăjitură deosebit de delicioasă, cu mere. Acest desert se prepară într-un mod puțin mai obișnuit, dar cu siguranță va fi pe placul tuturor. Se prepară din ingrediente simple, fără ouă și lapte. Este desertul perfect pentru novicii în arta culinară.

INGREDIENTE

– 1 pahar de făină cernută

– 1 pahar de griș

– 1 pahar de zahăr

– 1/2 pahar de stafide

– 180 g de unt

– 1,5 kg de mere dulci-acrișoare (5-6 mere)

– 2 lingurițe de scorțișoară

– 1 lingură praf de copt

– 1/3 linguriță de sare

– 3 linguri suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-un bol ingredientele uscate: făina cernută, zahărul și grișul. Adaugați sarea și praful de copt. Amestecați bine ingredientele, astfel încât să obțineți un aluat ”praf” omogen.

2. Spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe. Dați merele prin răzătoarea mare și imediat stropiți-le cu sucul de lămâie. Adaugați scorțișoara și stafidele (preventiv opărite). Amestecați umplutura.

3. Dați 50 g de unt prin răzătoarea mare. Presărați o formă de copt cu untul ras, cât mai uniform și generos. Untul rămas (130 g) dați-l la congelator.

4. Presărați în formă, cât mai uniform, 4 linguri de aluat ”praf”. Aranjați 1/3 de merele rase într-un strat uniform. Alternați astfel straturile de aluat cu cele de mere. Ultimul strat trebuie să-l constituie aluatul.

5. Dați untul congelat prin răzătoarea mare și presărați-l pe toată suprafața aluatului, cât mai generos. Uniformizați-l. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1