Prăjitură cu mere genială cu gust incredibil de cremă fiartă: nu ai gustat niciodată o prăjitură mai bună!

Vă recomandăm să preparați o prăjitură delicioasă pentru cei dragi. Acest desert extraordinar nu se compară cu nici o altă prăjitură de mere. Combinația de blat gustos și sfărâmicios, crema aromată și delicată și merele suculente este absolut delicioasă, cu un miros seducător. Prăjitura cu mere și cremă de vanilie este foarte aromată și delicată. Savurați cu plăcere acest desert rafinat.

Prăjitură cu mere și cremă fiartă

INGREDIENTE

-230 g de făină

-125 g de unt

-1 lingură de smântână

-400 ml de lapte

-500 g de mere

-200 g de zahăr

-3 ouă

-1/2 linguriță de praf de copt

-40 g de amidon

-1 lingură de pesmeți

-zahăr pudră după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați făina cu praful de copt și untul rece tăiat cuburi, frecați bine toate ingredientele sub formă de firimituri cu ajutorul unei furculițe. Încercați să faceți acest lucru cât mai rapid, ca să nu se topească untul.

2. Adăugați 100 g de zahăr, smântâna și un ou, amestecați bine. Formați o bilă de aluat și împărțiți-o în 2 părți: una mai mare și alta mai mică.

3. Înveliți bucățile de aluat în folie alimentară, dați partea mai mare la frigider, iar cea mică – la congelator timp de 1 oră.

4. Scoateți bucata mai mare de aluat, presărați-o cu făină și întindeți-o într-un cerc de mărimea formei de copt. Puneți aluatul atent într-o formă tapetată cu hârtie de copt.

5. Faceți înțepături mici în aluat cu furculița și puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.

6. Preparați crema de vanilie: amestecați 2 ouă cu 100 g de zahăr. Turnați 50-100 ml de lapte, adăugați amidonul și bateți amestecul până la omogenizare.

7. Turnați laptele rămas într-o cratiță și încălziți-l fără să-l aduceți la fierbere. Amestecând continuu, turnați laptele în amestecul obținut. Apoi turnați masa de lapte în cratiță și fierbeți crema, amestecând continuu până se va îngroșa.

8. Presărați blatul copt cu pesmeți, puneți deasupra merele curățate și tăiate cubulețe.

9. Turnați crema fiartă uniform deasupra merelor.

10. Scoateți aluatul din congelator, dați-l prin răzătoarea mare și presărați-l peste prăjitură. Vă recomandăm să radeți aluatul imediat pe crema fiartă, ca să nu se topească.

11. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți prăjitura timp de 50-60 de minute.

12. Înainte de servire presărați prăjitura cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1