Prăjitură bulgărească cu mere și griș – cu siguranță încă nu ai preparat niciodată un astfel de desert, pentru care nici de aluat nu vei avea nevoie!

Prăjitura cu mere deseori pare a fi un desert simplu și banal, cunoscut tuturor încă din copilărie. Însă, vă îndemnăm să plecați de la desertul tradițional și să încercați o nouă prăjitură cu mere. Aceasta va diversifica cu succes meniul de fiecare zi, iar procesul de pregătire va fi pe placul oricărei gospodine.

INGREDIENTE

-6 mere

-1.5 pahare de zahăr

-1 pahar de făină

-1 pahar de griș

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-1 linguriță de scorțișoară

-1 lingură de unt

-1 pahar de lapte

-1 lingură de zahăr pudră

-1/8 linguriță de acid citric

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați 1 pahar de zahăr cu făina cernută și grișul. Adăugați bicarbonatul de sodiu și acidul citric.

2. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și dați merele prin răzătoare. Presărați-le cu zahărul rămas și scorțișoara. Amestecați.

3. Ungeți o tavă de copt cu ulei (sau tapetați o formă de copt cu hârtie). Turnați în aceasta 1/3 din amestecul cu făină (într-un strat uniform), apoi așezați  1/3 din cantitatea de mere rase. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebui să-l constituie merele.

4. Fierbeți laptele. Turnați-l în tava de copt, acoperind uniform toată prăjitura.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Presărați prăjitura fierbinte cu zahăr pudră și tăiați-o romburi sau felii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1