Prăjitură cu mere ”Trandafir” – un desert de toamnă încântător!

Vă prezentăm o rețetă interesantă de prăjitură de casă cu mere. Este un deliciu desăvârșit, numai bun pentru zilele reci ale toamnei. Desertul se prepară simplu, este foarte gustos, suculent și aromat. Prăjitura de toamnă se pregătește pe bază de smântână, într-o forma mai puțin obișnuită. Obțineți un ”Trandafir” fin și extrem de delicios. Chiar și novicii în arta culinară se vor isprăvi ușor.

INGREDIENTE

-3 ouă

-200 g de zahăr

-150 g de smântână

-80 ml de ulei vegetal

-1 linguriță extract de vanilie

-1 priză de sare

-250 g de făină

-10 g praf de copt

-4-5 mere

-suc de lămâie

-zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Luați 2 mere, curățați-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele cuburi mici. Așezați-le într-un bol și stropiți-le cu suc de lămâie.

2. Pregătiți aluatul: bateți ouăle într-un bol. Adăugați o priză de sare și zahărul. Amestecați ingredientele, până obțineți o masă pufoasă. Adăugați smântâna, uleiul vegetal, extractul de vanilie și iar bateți amestecul.

3. Cerneți într-un bol aparte făina cu praful de copt. Adăugați ingredientele uscate în vasul cu smântână și amestecați aluatul mai întâi cu o spatulă, apoi cu ajutorul unui mixer. Obțineți un aluat dens, asemănător cu smântâna de casă.

4. Adăugați în aluat merele tăiate cuburi și amestecați bine.

5. Alegeți o formă de copt și tapetați-o cu hârtie. Ungeți fundul formei și bordura cu ulei, apoi turnați aluatul. Cu ajutorul unei spatule, uniformizați-l.

6. Spălați 2 mere, îndepărtați-le cotorul cu semințe și tăiați-le în jumătate. Dați merele printr-o răzătoare, astfel încât să obțineți felii foarte subțiri. Nu decojiți merele.

7. Așezați feliuțele de mere pe suprafața aluatului, în cercuri, începând de la margine, spre centru. Feliile trebuie să aibă o poziție verticală, ușor înfipte în aluat, precum în poza de mai jos. Veți obține un ”trandafir” frumos.

8. Apăsați ușor merele în aluat și presărați generos cu zahăr, ca să obțineți o crustă crocantă și caramelizată.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190 grade, pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Așezați prăjitura pe un platou și presărați-o cu zahăr pudră (la dorință). Serviți prăjitura fascinantă cu o ceașcă de ceai sau cafea.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1