Prăjitură cu miere ”De fiecare zi” – aflați cum într-un timp record să pregătiți un desert de care nu te poți sătura!

Adorați prăjiturile preparate în condiții casnice? Vă prezentăm o rețetă de prăjitură din mere cu miere, extrem de aromată și savuroasă. Rețeta este simplă dar reușită, iar desertul se prepară într-un timp record. Prăjitura are un gust intens și o aromă irezistibilă. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert fascinant, ce va fi foarte des solicitat.

INGREDIENTE

– 500 g de mere

– 250 g de făină

– 150 g de unt

– 3 linguri de miere

– 1 pahar de zahăr

– 3 ouă

– 1 plic praf de copt

– 1 plic de zahăr vanilat

– 0,5 linguriță de sare

– suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați merele și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele bucăți mici și stropiți-le cu suc de lămâie. Puneți merele într-un bol și lăsați-le pentru ceva timp.

2. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu ajutorul unui mixer, până obțineți o spumă albă. Adăugați zahărul vanilat, sarea și untul moale (la temperatura camerei). Amestecați bine ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Adaugați praful de copt.

3. Adăugați mierea și amestecați bine. Adăugați treptat făina cernută și amestecați, până obțineți un aluat omogen, cu o densitate medie. Adaugați merele în aluat și amestecați cu grijă.

4. Ungeți o formă de copt cu unt și turnați aluatul. Uniformizați-l.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Obțineți un deliciu cu crustă aurie, miez moale și pufos. Serviți prăjitura cu o ceașcă de ceai aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1