Prăjitură cu stafide și nuci, pe bază de smântână!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă foarte bună de prăjitură de casă. Rețeta acestei prăjituri deosebit de fine, ce se prepară pe bază de smântână, este una pe cât se poate de simplă. Veți avea nevoie de doar câteva minute libere! Combinația ideală dintre cele mai banale ingrediente vă permite să preparați o prăjitură foarte fină, pufoasă și gustoasă.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de smântână 15-20%

– 180 g de zahăr

– 1 linguriță praf de copt

– 3 ouă

– 350 g de făină cernută

– zahăr vanilat după gust

– 150 g de nuci și stafide

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Fărâmițați nucile. Puneți stafidele într-un vas și turnați apă clocotită peste acestea. Lăsați stafidele pentru 10-15 minute. Strecurați stafidele, apoi zvântați-le folosind prosopul de hârtie.

2. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le bine, folosind mixerul. Apoi adăugați zahărul și iar bateți ingredientele, până veți obține o masă densă, cu vârfuri tari.

3. Apoi adăugați în bolul cu ingrediente smântâna, zahărul vanilat și praful de copt. Mixați ingredientele, apoi adăugați treptat făina cernută. Bateți aluatul.

4. Adăugați în bolul cu aluat nucile și stafidele. Amestecați aluatul, folosind spatula.

5. Turnați aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Uniformizați-l.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți cu grijă deliciul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Transferați prăjitura apetisantă pe un platou. Decorați frumos prăjitura cu zahăr pudră sau după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1