Prăjitură cu umplutură de brânză ”Girafă”!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de prăjitură cu umplutură fină, pe bază de brânză de vaci. Desertul este aspectuos, apetisant și foarte gustos. Combinația de aluat de ciocolată cu umplutura fină de brânză va încânta familia dragă sau oaspeții, fără excepție. Desertul se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap și din cele mai accesibile ingrediente. Pregătiți, testați și bucurați-i pe cei dragi cu delicii extrem de savuroase.

INGREDIENTE  

– 200 g brânză de vaci degresată

– 3 ouă

– 300 g de smântână

– 200 g de unt

– 2 linguri de cacao pudră

– 2,5 pahare de făină cernută

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– zahăr vanilat după gust

– 2 linguri de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: luați 0.5 din cantitatea de zahăr, puneți-l într-un bol și adăugați untul. Frecați bine ingredientele, apoi spargeți 1 ou. Adăugați pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Frământați aluatul. Dați aluatul finit la rece, pentru aproximativ 20-25 de minute.

2. Pregătiți umplutura: combinați într-un bol smântâna cu brânza de vaci. Bateți ingredientele, folosind robotul de bucătărie. Apoi adăugați zahărul rămas, amidonul și spargeți 2 ouă. Omogenizați umplutura.

3. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în două părți: mai mare și mai mică (1/3 și 2/3). Luați partea cea mare din aluatul împărțit și întindeți un blat.

4. Așezați blatul din aluat în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Formați bordura. Turnați deasupra blatului umplutura și uniformizați-o.

5. Modelați niște biluțe din aluatul rămas. Aranjați biluțele din aluat deasupra umpluturii, în mod aleatoriu sau în cercuri concentrice. Presați ușor biluțele, ca să fie puțin scufundate în umplutură.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească, apoi transferați-l pe un platou de servit. Serviți capodopera culinară alături de o cană cu ceai, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1