Prăjitură cu vișine, pe care o poți mânca dintr-o dată!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de prăjitură cu vișine. Prăjitura pe bază de aluat fărâmicios se prepară extrem de simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Veți obține o prăjitură foarte gustoasă, aromată și suculentă. Preparați delicii fantastic de apetisante din cele mai banale ingrediente și uimiți familia dragă. Succesul va fi garantat!

INGREDIENTE  

– 100 g de fulgi de ovăz

– 150 g de făină cernută

– 50 g de zahăr + 2 linguri de zahăr

– 130 g de unt rece + 30 g de unt

– 400 g de vișine congelate sau în suc propriu

– zahăr vanilat după gust

– 1 lingură pudră de cacao

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți vișinele într-o cratiță și amestecați-le cu 2 linguri de zahăr și zahărul vanilat. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția  până la fierbere. Opriți focul.

2. Combinați într-un bol aparte făina cernută cu zahărul, fulgii de ovăz, sarea și pudra de cacao. Amestecați bine ingredientele uscate.

3. Dați untul rece prin răzătoarea mare și încorporați-l în ingredientele uscate din bol. Frecați bine ingrediente, până obțineți un aluat fărâmicios.

4. Luați o formă de copt detașabilă și tapetați-o cu hârtie, apoi ungeți-o generos cu unt.

5. Răspândiți și uniformizați 3/4 din cantitatea aluatului fărâmicios într-un strat uniform, apoi răspândiți toate vișinele deasupra aluatului . Stropiți vișinele cu 2-3 linguri de suc din cratiță. Răspândiți uniform aluatul rămas deasupra vișinelor.

6. Dați 30 g de unt prin răzătoarea mare și răspândiți-l deasupra vișinelor.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul aromat din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Îndepărtați forma de copt și așezați desertul apetisant pe un platou. Serviți prăjitura delicioasă cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1