Prăjitură de brânză cu caise. Aș savura acest desert rafinat în fiecare zi….

Încercați să preparați această prăjitură frumoasă și gustoasă cu brânză și caise! Prăjitura este delicioasă, rafinată, aerată și cu jumătăți aromate de caise, care îți fac cu ochiul. Aluatul este extraordinar, cu textură pufoasă și sfărâmicioasă în același timp, umplutura este gustoasă și sănătoasă, iar decorul original scoate în relief delicatețea prăjiturii. Savurați prăjitura cu un ceai aromat!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-200 g de făină

-100 g de unt

-50 g de zahăr

-1 ou

-1 linguriță de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-400 g de brânză de vaci

-2 ouă

-120 g de zahăr

-200 g de smântână

-2 linguri de amidon

-sucul de la 1/2 lămâie

-10 g de zahăr vanilat

-10-12 caise

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Frecați untul moale cu zahăr, adăugați oul și amestecați.

2. Cerneți făina cu praful de copt și adăugați-o treptat în celelalte ingrediente, amestecând bine de fiecare dată. Rulați aluatul într-o bilă și dați-l la frigider pentru 30 de minute. Apoi mutați aluatul într-o formă cu diametrul de 23 cm, formând borduri înalte.

3. Umplutura. Bateți brânza, smântâna, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, amidonul și sucul de lămâie până la omogenizare. Turnați masa de brânză în forma cu aluat.

4. Puneți deasupra jumătățile de caise. Trebuie să presărați caisele proaspete în prealabil cu zahăr, ca să nu fie acre.

5. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți-o timp de aproximativ 1 oră. Lăsați prăjitura să se răcească complet.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1