Prăjitură de casă ”Creață” – ea este prăjitura care m-a cucerit din prima!

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri de casă originale. Prăjitura din aluat fraged, cu fructe și umplutură cremoasă de brânză este o adevărată capodoperă culinară, ce poate fi pregătită chiar și de novicii în arta culinară. Stratul rumen și apetisant cu fulgi de cocos oferă desertului o aromă atât de intensă, încât toți vecinii vor fi la ușa dvs.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

-100 g de unt

-50 g de zahăr

-1 gălbenuș

-1 linguriță praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)

-făină cât va lua aluatul (aproximativ 200 g)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g brânză de vaci

-100 g de zahăr

-1 lămâie (coaja rasă)

-1 pachețel de vanilie

-3 ouă

-1 lingură de amidon

-fructe din dulceață, sirop sau fructe uscate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ”CÂRLIONȚI”

-150 g fulgi de cocos

-70 g de zahăr

-100 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: frecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul, gălbenușul și praful de copt (sau bicarbonatul de sodiu stins). Treptat, adăugați făina cernută și amestecați. Frământați un aluat moale și omogen.

2. Pregătiți o formă de copt, cu diametrul de 20-25 cm. Ungeți-o cu unt și presărați-o cu puțină făină. Așezați aluatul într-un blat uniform. Formați bordura. Dați forma cu aluat la frigider pentru 20-30 de minute.

3. Pregătiți umplutura: amestecați brânza de vaci cu zahărul, ouăle, coaja rasă de lămâie, amidonul și vanilia. Cel mai bine e să folosiți un blender. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Scoateți forma din frigider și așezați pe blat fructele preferate. Dacă folosiți fructe conservate, lăsați-le să se scurgă bine de sirop.

5. Turnați în formă umplutura cu brânză de vaci și uniformizați-o.

6. Amestecați fulgii de cocos cu untul moale (la temperatura camerei) și zahărul. Presărați prăjitura cu amestecul obținut.

7. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Acoperiți forma cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 40 de minute. Îndepărtați folia și coaceți prăjitura încă timp de aproximativ 20 de minute.  Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aveți grijă să nu ardeți fulgii de cocos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1