Prăjitură de casă cu mere – desertul preferat al întregii familii, ce poate fi preparat oricând!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Aceasta este aromată și foarte apetisantă. Chiar dacă se prepară simplu și rapid, iese mereu perfectă și poate fi preparată de oricine. Prăjitura este incredibil de gustoasă, cu crustă crocantă deasupra, moale și suculentă în interior. Preparați-o neapărat și bucurați-va familia cu un desert fabulos.

INGREDIENTE

– 3 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 1,5 pahare de făină

– 2 linguri de smântână

– 1 pachețel de zahăr vanilat sau 1 priză de vanilie

– 1 priză de sare

– 1 pachețel praf de copt

– 4 mere

– zahăr pudră pentru decor

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți într-un bol ouăle cu sarea și zahărul, cu ajutorul unui mixer.

2. Adaugați smântâna, făina cernută, praful de copt și zahărul vanilat. Bateți bine ingredientele cu ajutorul mixerului. Obțineți un aluat omogen.

3. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le felii. Păstrați 4-5 linguri felii de măr. Dați merele în bolul cu aluat și amestecați.

4. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați cu făină. Turnați aluatul în formă. Aranjați peste aluat merele păstrate, într-un strat uniform.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați prăjitura pe un platou și decorați-o cu zahăr pudră. Serviți deliciul cu o ceașcă de ceai aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1