Prăjitură de casă ”turnată” cu piersici – mai bun decât atât nu poate exista!

Vă îndemnăm să-i bucurați pe cei dragi cu un desert fascinant din aluat fărâmicios, cu brânză de vaci și fructe. Este deliciul perfect pentru perioada caldă a anului. Din cele mai simple ingrediente obțineți o prăjitură sățioasă, puțin umedă și foarte aromată. Aceasta este numai bună pentru a fi servită la micul dejun sau la o întâlnire cu prietenii.

INGREDIENTE

– 400 g brânză de vaci

– 500 g de caise sau piersici

– 10 g de zahăr vanilat

– 120 g de unt (congelat)

– 1 linguriță praf de copt

– 2 ouă

– 220 g de zahăr

– 300 g de făină

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați untul (direct de la congelator) prin răzătoarea mare. Cerneți făina cu praful de copt. Amestecați untul ras cu făina, 100 g de zahăr și sarea. Obțineți un amestec umed și fărâmicios. Dați aluatul la frigider pentru 15 minute.

2. Pregătiți umplutura: frecați brânza de vaci cu ouăle, zahărul tos rămas și cel vanilat. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

3. Spălați fructele. Tăiați-le în jumătate și îndepărtați sâmburii.

4. Ungeți o tavă de copt cu unt. Turnați în aceasta o jumătate din aluatul obținut și uniformizați-l. Acoperiți aluatul cu umplutura de brânză, apoi așezați fructele. Turnați în formă aluatul rămas și uniformizați-l.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 45-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1