Prăjitură ”de chihlimbar”, cu mere – o adevărată capodoperă culinară, din cele mai banale ingrediente!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă specială de prăjitură delicioasă cu mere. Deși sună banal, fiți sigur de faptul că acest desert vă va uimi prin aspectul, aroma și savoarea sa. Aveți șansa de a descoperi un gust nou și fascinant al unui desert cu mere, ce poate fi cu ușurință pregătit în propria dvs bucătărie.

INGREDIENTE  

– 4-5 mere

– 160 g de făină cernută

– 3 ouă

– 120 g de zahăr

– 10 g de zahăr vanilat

– 1,5 linguriță praf de copt

– 100 ml de lapte

– 30 ml de ulei vegetal

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE GLAZURĂ PENTRU ÎNSIROPAT 

– 70 g de zahăr

– 1 ou

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și sarea. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până veți obține o masă albă, pufoasă.

2. Cerneți făina și praful de copt în bolul cu masa pufoasă de ouă. Omogenizați ingredientele, apoi turnați laptele la temperatura camerei și uleiul vegetal. Amestecați bine aluatul.

3. Spălați merele, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi mici. Adăugați merele în bolul cu aluat și amestecați.

4. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Turnați aluatul în forma tapetată, răspândiți-l și uniformizați-l. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Pregătiți glazura: combinați într-un bol zahărul cu untul topit și 1 ou. Amestecați bine ingredientele.

6. După timpul expirat de coacere a prăjiturii, turnați și răspândiți glazura peste aceasta. Întoarceți forma la cuptor pentru încă 10-12 minute.

7. Lăsați prăjitura să se răcească complet în formă. Așezați desertul fantastic pe un platou și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1