Prăjitură de ciocolată cu biluțe de brânză și cocos

“Prăjitura de ciocolată cu biluțe de brânză și cocos” este foarte aspectuoasă, delicioasă, ciocolătoasă, cu o textură densă și o combinație extraordinară. Această prăjitură de ciocolată este foarte originală cu un gust delicat.

Veți surprinde plăcut oaspeții și familia cu o asemenea capodoperă culinară, care arată incredibil de frumos, are cea mai reușită combinație de brânză, ciocolată și cocos, acest deliciu va fi pe placul tuturor!

INGREDIENTE PENTRU BILUȚELE DE BRÂNZĂ

–250 g de brânză de vaci

–2 gălbenușuri de ou

–50 g de zahăr

–50 g de fulgi de cocos

–1.5 linguri rase de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

–4 ouă

–30 g de zahăr

–50 g de ciocolată

–3 linguri de făină

–2 linguri de amidon

–3 linguri de cacao

–3 g de sare

–20 g de zahăr vanilat

–2 g de praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

Pregătiți biluțele de brânză: amestecați brânza cu zahăr, amidon, fulgi de cocos și gălbenușuri. Amestecați bine toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Formați biluțele.

Aluatul: separați albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahăr vanilat până obțineți o masă de culoare deschisă și netedă. Adăugați ciocolata topită și amestecați. Puneți făina cernută, amidonul, praful de copt, cacao și sarea în amestecul de ou și ciocolată.

Bateți albușurile cu 30 g de zahăr până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Adăugați spuma în aluat și amestecați cu o spatulă de sus în jos.

1. Tapetați cu hârtie de copt o formă și așezați biluțele de brânză.

2. Turnați deasupra aluatul de ciocolată.

3. Coaceți la cuptor la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

4. Turnați deasupra glazura de ciocolată (opțional, glazura se prepară din 100 ml de lapte, 50 g de zahăr, 50 g de unt și 150 g de ciocolată).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1