Prăjitură de ciocolată cu mac – vă cucerește din prima!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de prăjitură cu mac. Este un desert extrem de gustos, care vă va cuceri din prima. Prăjitura aromată se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Desertul delicios cu fulgi de cocos și mac este soluția perfectă când sunteți în pană de idei și în criză de timp. Notați neapărat această rețetă în cartea dvs de bucate.

INGREDIENTE  

– 150 g de unt

– 1 linguriță praf de copt

– 2 ouă

– zahăr vanilat

– 0,5 lămâie (coajă rasă)

– 150 g de smântână

– 100 g de ciocolată

– 1 pahar de zahăr

– 0,5 pahar fulgi de cocos

– 0,5 pahar semințe de mac

– 1 pahar de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Topiți 100 g de unt, folosind cuptorul cu microunde.

2. Combinați într-un bol untul topit cu semințele de mac, fulgii de cocos, zahărul vanilat după gust și zahărul tos. Mixați bine ingredientele, apoi adăugați ouăle și smântâna. Amestecați ingredientele, folosind mixerul.

3. Încorporați în bolul cu ingredientele mixate făina cernută cu praful de copt și coaja rasă de lămâie. Omogenizați aluatul.

4. Turnați aluatul într-o formă de copt, tapetată cu hârtie. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească.

6. Combinați untul rămas cu ciocolata într-un vas. Topiți ingredientele, folosind cuptorul cu microunde. Răspândiți glazura pe toată suprafața prăjiturii, apoi decorați-o cu niște fulgi de cocos.

7. Dați desertul la frigider pentru 10-20 minute, până se va întări glazura. Serviți desertul aromat și apetisant cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1