Prăjitură de toamnă cu mere și condimente! Un desert ce va rămâne în memorie pentru foarte mult timp!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu mere, deosebit de aromată și delicioasă. Combinația condimentelor folosite, perfect armonizează gustul acestui deliciu. Obțineți un desert magic, cu mere aromate și condimente parfumate. Prăjitura se combină minunat cu o bilă de înghețată, frișca bătută sau o ceașcă de ceai. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert uimitor, care îi va încânta.

INGREDIENTE

– 2 ouă

– 4 linguri de zahăr brun

– 1 priză praf de copt

– 1 priză de scorțișoară măcinată

– 1 priză de nucșoară măcinată

– 2 linguri pudră de cacao

– 3 linguri miez de nuci

– 1 priză de cardamom

– 5 linguri de făină

– 4 linguri de lapte

– 30 g de unt

– 2 mere

– 1 priză de zahăr vanilat

– 1 priză de coriandru măcinat

– înghețată de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Adaugați într-un bol ouăle, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, scorțișoara, coriandrul, nucșoara și pudra de cacao. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui mixer.

2. Adaugați laptele, 3/4 din untul topit și făina cernută. Iar porniți mixerul și amestecați bine. Obțineți un aluat omogen și parfumat.

3. Prăjiți nucile într-o tigaie uscată sau dați-le la cuptor. Lăsați-le să se răcească puțin, apoi adaugați-le în aluat. Amestecați.

4. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul și tăiați merele felii subțiri. Ungeți o formă de copt cu untul rămas și turnați aluatul. Aranjați peste aluat feliile de măr.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Serviți prăjitura cu o bilă de înghețată. La dorință, decorați prăjitura cu zahăr pudră.

Notă: Valoarea nutritivă pentru 100 g – 298 Kcal, Proteine/Grăsimi/Glucide — 7.4/15.3/33.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1