Prăjitură delicioasă cu brânză, fără nici un gram de făină – niciodată nu am pregătit un desert mai simplu și mai delicios decât acesta!

Prăjitura cu brânză rămâne a fi desertul preferat pentru mulți dintre noi, încă din copilărie. Deseori, prăjitura bunicii era servită cu smântână sau dulceața preferată. Vă prezentăm mai jos o prăjitură delicioasă cu brânză, diferită de cea clasică și probabil, de toate pe care le-ați întâlnit până acum. Descoperiți un desert uimitor de delicios, fin și aromat, în care se combină perfect gustul dulce-acrișor al cremei de brânză cu vișine, completat cu un gust intens de ciocolată neagră. Este un desert demn de masa de sărbătoare, ce cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– 100 g de biscuiți

– 60 g de unt

– 1 lingură suc de lămâie

– 2 lingurițe de apă

– 300 g cremă de brânză

– 1 linguriță extract de vanilie

– 2.5 linguri de zahăr

– 200 g de vișine

– 1 lingură de amidon

– 300 g de ciocolată neagră

– 60 g de zahăr pudră

– 1255 ml de frișcă 35%

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 160°С. Pregătiți o formă de copt. Perfect ar fi să folosiți o formă dreptunghiulară de 10 x 30 cm sau o formă rotundă, cu diametrul de 21 cm.

2. Tocați biscuiții cu 1 lingură de zahăr, folosind robotul de bucătărie. Obțineți un amestec foarte fin și omogen.

3. Topiți untul și adăugați-l la biscuiți. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Aranjați amestecul obținut în forma de copt. Întindeți-l, astfel încât acesta să acopere fundul formei. Apăsați bine cu mâinile și uniformizați-l.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute. Obțineți un blat auriu. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei.

6. Într-o cratiță amestecați 1.5 linguri de zahăr cu 150 g de vișine (fără sâmburi), sucul de lămâie și apa. Puneți cratița pe foc și amestecați încontinuu. Faceți focul moderat și încălziți amestecul până zahărul se va dizolva.

7. Când zahărul se va dizolva, adăugați amidonul și amestecați. Când amestecul se va îngroșa, luați cratița de pe foc și lăsați să se răcească.

8. Pregătiți umplutura: bateți crema de brânză cu extractul de vanilie și zahărul pudră, până obțineți o masă omogenă. Folosiți un mixer la viteză medie.

9. Bateți 255 ml de frișcă. Adăugați crema obținută la amestecul cu brânză. Amestecați fără a depune prea mult efort, folosind o spatulă.

10. Adăugați vișinele pregătite și 150 g de ciocolată. Amestecați.

11. Aranjați umplutura cu brânză și vișine în forma de copt. Uniformizați-o pe toată suprafața blatului. Dați forma la frigider pentru cel puțin 3 ore. Cel mai bine e să o lăsați la frigider peste noapte.

12. Pregătiți crema de ciocolată (Ganache): fierbeți la foc moderat 1 l de frișcă. Adăugați în vasul cu frișcă 150 g de ciocolată. Amestecați până ciocolată se va topi și veți obține o cremă omogenă.

13. Luați crema de pe foc și lăsați-o puțin să se răcească. Turnați crema în forma de copt, acoperind complet stratul de umplutură cu brânză și vișine.

14. Decorați prăjitura cu vișine proaspete, fără sâmburi. Dați desertul la frigider pentru 60 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1