Prăjitură delicioasă cu nuci și ciocolată – un desert fabulos, fără nici un gram de făină!

Dacă sunteți în căutarea unui desert mai puțin obișnuit, aromat și delicios, atunci rețeta de mai jos este exact ceea de ce aveți nevoie. Vă prezentăm rețeta unei prăjituri originale, cu ciocolată și nuci. Acesta este un desert ce se prepară fără făină, fiind foarte aerat și apetisant. Consistența cremoasă, gustul intens de ciocolată și aroma de nuci o să vă cucerească sigur. Serviți prăjitura de sine stătător sau cu o bilă de înghețată cu vanilie.

INGREDIENTE

-500 g de nuci (alune, migdale)

-200 g de ciocolată neagră

-120 g de zahăr

-6 ouă

-150 g de unt

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu o priză de sare, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Dați-o la frigider.

2. Bateți gălbenușurile cu zahărul. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și amestecați până obțineți o masă omogenă.

3. Tocați ciocolata cât mai mărunt.

4. Prăjiți puțin nucile într-o tigaie uscată (astfel prăjitura va fi mai aromată). Lăsați-le să se răcească puțin și tocați-le (obțineți nuci tocate de dimensiuni diferite).

5. Adăugați în amestecul cu gălbenușuri ciocolata, apoi nucile. Amestecați.

6. Treptat, încorporați spuma de albușuri și amestecați cu ajutorul unei spatule (fără efort).

7. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Turnați aluatul în formă. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160°С pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Obțineți 6-7 porții, cu o valoare nutritivă de 690 Kcal fiecare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1