Prăjitură deosebit de fină, cu căpșuni!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă uimitoare de prăjitură cu căpșuni. Prăjitura este incredibil de gustoasă, aromată și fină. Servind o bucată, veți nimeri miraculos într-un vis din paradis. Desertul se prepară foarte simplu, chiar din cele mai accesibile ingrediente și fără bătăi de cap. Pregătiți și uimiți familia dragă cu deserturi care îi vor cuceri din prima.

INGREDIENTE  

– 130-140 g de zahăr

– 3 ouă

– 200 g de smântână

– 250 g de făină cernută

– zahăr vanilat după gust

– 2 lingurițe praf de copt

– 50 ml de ulei vegetal

– 1 priză de sare

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol, potriviți-le cu sare și bateți-le, folosind mixerul. În proces, începeți să adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat. Bateți ingredientele până obțineți o compoziție spumantă albă.

2. Apoi, adăugați smântâna și uleiul vegetal. Omogenizați compoziția, folosind mixerul la viteza medie.

3. Combinați într-un bol aparte făina cu praful de copt. Cerneți ingredientele uscate, apoi adăugați-le treptat în bolul cu compoziția omogenă. Omogenizați aluatul.

4. Spălați bine căpșunele și îndepărtați codițele. Tăiați o jumătate din cantitatea de fructe cuburi mici. Căpșunele rămase tăiați-le în jumătate.

5. Tapetați tava de copt cu hârtie și turnați 1/2 din cantitatea aluatului. Uniformizați aluatul din tavă, apoi aranjați în mod aleatoriu căpșunele tăiată mărunt. Acoperiți stratul de căpșuni cu aluatul rămas, apoi aranjați jumătăți-le de căpșuni.

6.  Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 50 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți prăjitura aromată din cuptor și lăsați-o să se răcească. Apoi transferați-o pe un platou și decorați-o cu zahăr pudră. Serviți cea mai fină și delicioasă prăjitură cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1