Prăjitură deosebit de gustoasă și suculentă, cu mere! Aflați rețeta emeritului cofetar Elena Mironenko!

Vă prezentăm o rețetă reușită de prăjitură suculentă cu mere, a maestrului Elena Mironenco. Prăjitura cu mere se prepară foarte ușor, din ingrediente naturale, este fină și apetisantă. Acest desert cu mere nu poate fi comparat nici cu o prăjitură din comerț. Este un desert perfect pentru toată familia, gata într-un timp record. Deliciul se combină ideal cu o ceașcă de ceai aromat sau cafea, la micul dejun sau în calitate de gustare. Bucurați-i pe cei dragi cu cea mai gustoasă prăjitură de casă.

INGREDIENTE

– 1 kg de mere

– 150 g de făină

– 1 linguriță praf de copt

– 1 priză de sare

– 3 ouă

– 120 g de zahăr brun sau alb

– 100 ml de lapte

– 1 lămâie

– 20 g de zahăr brun sau alb (pentru a presăra prăjitura)

– 15 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți o formă de copt, cu diametrul de aproximativ 22-23 cm. Tapetați forma de copt cu hârtie sau ungeți-o cu unt și presărați-o cu făină cernută.

2. Porniți cuptorul și preîncălziți-l până la temperatura de 180 grade.

3. Spălați lămâia și decojiți-o. Scurgeți sucul de la 0,5 lămâie într-un pahar. Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică.

4. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele felii subțiri cu cuțitul sau dați-le prin răzătoarea mare. Așezați-le într-un bol și stropiți-le cu sucul de lămâie.

5. Bateți ușor ouăle cu zahărul, apoi adăugați laptele. Amestecați.

6. Cerneți făina cu praful de copt într-un bol aparte. Adăugați coaja rasă de lămâie și amestecați bine.

7. Turnați amestecul de ou și lapte în bolul cu făină și amestecați aluatul. Turnați aluatul peste mere și amestecați-le ușor, până merele se acoperă complet cu aluat.

8. Așezați compoziția în forma de copt și apăsați-o ușor. Presărați prăjitura cu zahăr și untul tăiat cuburi.

9. Dați forma la cuptorul preîncălzit, pentru 40-60 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați prăjitura rumenă pe un platou.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1