Prăjitură ”Deșteaptă” – o rețetă simplă a unui desert uimitor, în 3 straturi!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură ”deșteaptă”. Este cea mai simplă și delicioasă prăjitură, preparată din cele mai accesibile ingrediente. Prăjitura în trei straturi, care în popor este numită ”deșteaptă”, își justifică complet numele său. Este necesar doar să amestecați corect aluatul și în timpul coacerii, aceasta se va forma într-un strat de sufleu, cremă și blat. Deci, din cele mai banale produse, veți obține un desert fin, gustos și apetisant. Sunteți curioase să testați rețeta?

INGREDIENTE  

– 130 g de făină cernută

– 500 ml de lapte

– 15 g de zahăr vanilat

– 4 ouă

– 150 g de zahăr

– 150 g de unt

– decor la dorință (zahăr pudră, fulgi de cocos, ciocolată topită)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți într-un bol gălbenușurile cu zahărul vanilat, pană obțineți o spumă. Apoi adăugați 125 g de unt (la temperatura camerei). Bateți ingredientele din bol și treptat adăugați făină cernută. Adăugați în aluat laptele și omogenizați ingredientele.

2. Bateți albușurile separat, până la vârfuri tari. Adăugați albușurile bătute în bolul cu aluat. Omogenizați compoziția lejer, cu o spatulă, mișcând-o de jos în sus.

3. Ungeți tava de copt cu untul rămas și turnați aluatul în aceasta.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 45-50 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți desertul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Puneți prăjitura pe un platou și decorați-o după gust – cu zahăr pudră, fulgi de cocos sau ciocolată topită. Serviți desertul apetisant alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1