Prăjitură din aluat fraged și cremă de lămâie ”Paradis” – perfectă pentru a fi servită la ceai!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu lămâie, deosebit de fină și delicioasă. Această prăjitură de casă este atât de aromată, încât îi va aduce pe toți la bucătărie. Din cele mai simple ingrediente și într-un timp record, obțineți un desert original, cu gust formidabil. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu deosebit de delicios ș apetisant, ce cucerește din prima.

INGREDIENTE

– 300 g de făină

– 1 lămâie

– 180 g de unt

– 230 g zahăr pudră

– 8 g praf de copt

– 3 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați într-un bol mare făina cernută cu praful de copt și 100 g zahăr pudră. Adaugați 150 g de unt moale (la temperatura camerei). Frământați aluatul cu mâinile. Obțineți un aluat fărâmicios.

2. Adaugați un ou și frământați aluatul într-un tempou mai rapid. Obțineți un aluat fin și moale, cu care este foarte plăcut să lucrezi. Puneți aluatul într-o pungă uscată și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Preparați crema de lămâie: stoarceți sucul de lămâie, apoi treceți-l printr-o sită sau plasă de tifon.

4. Topiți într-o cratiță 30 g de unt și adaugați sucul de lămâie. Amestecați. Adaugați 130 g de zahăr pudră și 2 ouă bătute. Amestecați încontinuu.

5. Gătiți crema la foc mic, până se îngroașă ușor (timp de aproximativ 5-6 minute). Luați crema de pe foc.

6. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Aranjați 2/3 din aluat în formă și uniformizați-l cu ajutorul degetelor, formând bordura. Acoperiți aluatul cu cremă.

7. Întindeți din aluatul rămas un blat și tăiați-l fâșii subțiri. Aranjați fâșiile de aluat în formă de grilă pe cremă.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați prăjitura să se răcească. Aranjați-o pe un platou. La dorință, presărați-o cu zahăr pudră. Serviți desertul aromat cu cafea sau o ceașcă de ceai.

Notă: Dacă sunteți novice în arta culinară, pregătiți crema la baia de aburi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1