Prăjitură din lipie, pe tigaie – aș fi vrut să știu despre această rețetă mai înainte! Perfectă pentru dejun, prânz sau cină.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură din lipii, perfectă pentru micul dejun. Un deliciu gingaș și aromat, asemănător cu pizza, pentru care nici de aluat nu veți avea nevoie. Prăjitura gustoasă și apetisantă se prepară extrem de simplu și rapid, fiind o adevărată salvare pentru toate gospodinele. Pregătiți deliciul deosebit care este mereu așteptat de cei dragi cu mare nerăbdare.

INGREDIENTE  

– 3 lipii rotunde

– 200 g de cașcaval

– 3 ouă

– 200 g de salam afumat

– piper negru măcinat după gust

– mărar la dorință

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați salamul pai. Puneți salamul tăiat într-un bol adânc.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Puneți 1/3 din cașcavalul ras într-o farfurie aparte, iar cel rămas adăugați-l în bolul cu salam. Potriviți ingredientele din bol cu piper negru măcinat după gust.

3. Spargeți ouăle în bolul cu ingrediente. Omogenizați compoziția din bol.

4. Luați o tigaie cu diametrul de 26 cm și ungeți-o bine cu unt. Apoi așezați pe fundul tigăii 1 lipie și răspândiți, uniformizând, 1/2 din cantitate de compoziție obținută. Alternați astfel straturile. Ultimul strat trebuie să-l constituie lipia. Aplatizați ușor compoziția obținută.

5. Presărați compoziția din tigaie cu cașcavalul rămas. Acoperiți tigaia cu capac.

6. Puneți tigaia pe foc. Coaceți prăjitura la foc mic, sub capac, până se va topi cașcavalul.

7. Transferați prăjitura pe o farfurie. La dorință, o puteți presăra cu mărar tocat. Tăiați gustarea pe porțiuni de mărimea dorită și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1