Prăjitura e delicioasă cu orice umplutură – cu cât mai simplu, cu atât mai gustos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de prăjitură delicioasă cu varză. Aceasta poate fi pregătită cu orice fel de umplutură doriți. Din cele mai simple ingrediente obțineți o gustare rumenă, aromată și foarte apetisantă, ce va fi pe placul tuturor. Datorită modului în care se prepară, aceasta poate fi ușor împărțită în porții și luată la pachet.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 350 g de făină cernută

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 200 ml de apă caldă

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriță de sare

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 gălbenuș (pentru a unge aluatul)

– 1-2 linguri de lapte (pentru a unge aluatul)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– varză înăbușită (sau umplutura preferată de dvs)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați făina cernută cu drojdia uscată, sarea și zahărul. Amestecați ingredientele uscate.

2. Turnați în bolul cu ingredientele uscate uleiul vegetal și apa caldă. Amestecați aluatul, folosind mixerul la viteza medie, timp de 2 minute. Ar trebui să obțineți un aluat nelipicios. Dacă aluatul este ușor lipicios, adăugați 1 lingură de făină cernută și frământați aluatul.

3. Modelați o bilă din aluatul obținut, puneți-l într-un bol, preventiv uns cu ulei vegetal. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l pentru 2-3 ore, să se odihnească. Dacă nu aveți timp, dați bolul cu aluat la cuptorul preventiv încălzit până la 30°C, pentru 1 oră. Nu acoperiți bolul cu prosop.

4. Pregătiți umplutura: înăbușiți varza cu legume după gust și potriviți-o cu condimente.

5. Așezați aluatul dospit pe masa înfăinată, redați-i o formă cilindrică și împărțiți-l în 10 părți egale. Modelați niște bile.

6. Luați o bilă, așezați-o pe suprafața de lucru și aplatizați-o formând o turtă. Puneți pe centrul turtei 1-2 lingurițe de umplutură. Pliați turta în jumătate și lipiți doar capetele, astfel încât să obțineți o bărcuță. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

7. Ungeți forma de copt cu ulei vegetal. Așezați bărcuțele în formă, în cercuri concentrice, începând de la margine. Lăsați forma cu bărcuțe timp de 10 minute la temperatura camerei.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute.

9. Pregătiți compoziția pentru a unge bărcuțele: bateți într-un bol mic gălbenușul cu laptele.

10. Scoateți forma din cuptor și ungeți generos bărcuțele cu compoziția pregătită, folosind spatula. Întoarceți prăjitura la cuptor pentru încă 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o în formă. Acoperiți forma cu un prosop și lăsați deliciul să se răcească timp de 1 oră. Serviți prăjitura rumenă și apetisantă cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1