Prăjitură fină cu ciocolată – o rețetă ce va deveni preferată!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de prăjitură cu banane. Deliciul este atât de apetisant, aromat și gustos, încât vă veți îndrăgosti din prima. Nu este doar gustos, ci o pură feerie a gusturilor, în fața căreia nu va rezista nimeni. Desertul este un adevărat paradis pentru amatorii de dulciuri! Deliciul se prepară extrem de simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 60 g de unt

– 60 g de ulei vegetal

– 250 g de făină

– zahăr vanilat după gust

– 50 g pudră de cacao

– 1 priză de sare

– 1 lingură de oțet

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 280 ml de lapte

– 300 g de zahăr

– 3 banane

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ 

– 60 ml de lapte

– 40 g de unt

– 60 g de zahăr

– 20 g pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu pudra de cacao. Cerneți ingredientele uscate într-un bol, apoi adăugați zahărul. Amestecați ingredientele uscate, folosind o spatulă.

2. Apoi adăugați în bolul cu ingredientele uscate sarea, zahărul vanilat și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele din bol și spargeți ouăle, apoi adăugați untul, uleiul vegetal, oțetul și laptele. Omogenizați aluatul.

3. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Aranjați frumos rondelele de banane în tava preventiv tapetată cu hârtie de copt. Turnați, răspândiți și uniformizați aluatul deasupra rondelelor.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Pregătiți glazura: combinați laptele, zahărul și pudra de cacao într-o cratiță și amestecați-le, folosind telul. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Opriți focul, apoi adăugați untul. Amestecați bine glazura, până se va topi untul complet. Lăsați glazura să se răcească.

6. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

7. Transferați prăjitura pe un platou de servit și decorați-o cu glazură. Serviți desertul feeric cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1