Prăjitură fină la ceai, pentru care aveți nevoie de doar 5 minute libere!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de prăjitură apetisantă, cu umplutură fină de brânză de vaci. Un astfel de desert se pregătește simplu și rapid. Este o opțiune excelentă pentru micul dejun, deoarece prăjitura nu este doar incredibil de delicioasă, ci și foarte sățioasă. Un alt mare plus al desertului este că nu dăunează siluetei. Pentru persoanele care respectă dieta, această ruladă va deveni o adevărată descoperire.

INGREDIENTE   

– 400 g brânză de vaci

– 100 g de caise uscate

– 2 banane

– 100 g de zahăr

– 3 ouă

– 1 lipie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU A UNGE DESERTUL 

– 1 ou

– 30 g fulgi de cocos

– 120 g de smântână

– 20 g de zahăr

– semințe de susan pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol și frecați-o bine, folosind furculița. Apoi spargeți în bolul cu brânză ouăle și adăugați zahărul. Mixați bine compoziția.

2. Tăiați caisele uscate cuburi mici. Decojiți bananele și tăiați-le, de asemenea, cuburi mici. Puneți caisele uscate și bananele în bolul cu compoziția de brânză de vaci. Amestecați bine ingredientele.

3. Pregătiți compoziția pentru a turna deasupra prăjiturii: combinați într-un bol aparte oul cu smântâna, zahărul și fulgii de cocos. Amestecați bine compoziția.

4. Luați lipia și răspândiți toată umplutura deasupra acesteia, păstrând o distanță de aproximativ 1,5-2 cm de la margine. Pliați marginile și rulați lipia.

5. Puneți rulada într-o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Ungeți cât mai generos rulada cu compoziția din smântână și fulgi de cocos. La dorință, puteți decora rulada cu semințe de susan.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Tăiați-l felii de mărimea dorită și serviți-l cu mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1