Prăjitură gingașă cu mere, din aluat dospit.

O prăjitură de casă niciodată nu va înceta să fie simbolul confortului și nimic nu va umple bucătăria cu o aromă magică cum o poate face un chec cu mere. Merele îi oferă desertului o gingășie aparte. Acesta devine pufos, umed și foarte gustos. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de prăjitură din aluat dospit, cu mere. Deliciul se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE   

– 250 g de unt moale

– 4 ouă

– 1 linguriță praf de copt

– 1 lingură de zahăr vanilat

– 2 linguri suc de lămâie

– 250 g de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– 300 g de făină cernută

– 1 kg de mere

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele cuburi, stropiți-le cu suc de lămâie și amestecați-le bine, folosind spatula.

2. Pregătiți aluatul: puneți untul moale într-un bol, adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Bateți ingredientele, folosind robotul de bucătărie. Apoi adăugați treptat câte 1 ou și bateți ingredientele încontinuu.

3. Adăugați în bolul cu ingrediente făina cernută și praful de copt. Amestecați bine aluatul, apoi adăugați merele și iar amestecați compoziția.

4. Puneți aluatul într-o formă de copt, preventiv tapetată cu hârtie și unsă cu unt. Uniformizați aluatul.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o puțin să se răcească. Decorați deliciul cu zahăr pudră.

7. Serviți desertul magic alături de o cană cu ceai aromat sau chiar cu o bilă de înghețată. Este foarte gustos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1