Prăjitură ”Încântare” cu brânză de vaci și stafide – un aluat moale și pufos, cu care orice gospodină se va isprăvi!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de prăjitură din aluat dospit cu umplutură de brânză de vaci și stafide. Această prăjitură este o adevărată ”Încântare” – extrem de delicioasă și ușor de pregătit. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Pregătiți deliciul gustos, aromat și aspectuos, pentru a uimi familia dragă cu o adevărată operă culinară.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 150 ml de lapte

– 100 g de unt

– 3 ouă

– 4 linguri de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– 450 g de făină cernută

– 8 g de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 250 g de brânză de vaci

– 1 gălbenuș

– 2 linguri de zahăr

– 1 plic de zahăr vanilat

– 50 g de stafide

– 1 ou (pentru a unge prăjitura)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: topiți untul într-o cratiță și lăsați-l puțin să se răcească.

2. Combinați într-un bol aparte 4 linguri de zahăr cu 0,5 linguriță de sare și 150 ml de lapte cald. Apoi adăugați untul topit și spargeți ouăle. Amestecați ingredientele din bol, folosind telul, până obțineți o compoziție omogenă.

3. Amestecați într-un bol aparte făina cernută cu drojdia uscată.

4. Turnați treptat ingredientele uscate în bolul cu compoziția omogenă. Frământați aluatul. Începeți să amestecați aluatul în bol, apoi așezați-l pe masa înfăinată și frământați-l bine. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.

5. Puneți aluatul în bol, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l pentru o oră, la un loc cald.

6. Luați bolul cu aluat, mai frământați-l puțin, apoi iar acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l pentru încă 40-50 de minute la un loc cald.

7. Pregătiți umplutura: puneți brânza de vaci într-un bol și adăugați gălbenușul. Potriviți ingredientele cu zahăr tos și zahăr vanilat. Amestecați ingredientele, folosind o lingură. La dorință puteți folosi blenderul.

8. Luați aluatul și așezați-l pe masa înfăinată. Frământați-l ușor, apoi împărțiți-l în 22 de părți, a câte 50 g. Formați bile din fiecare porție de aluat.

9. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe suprafața de lucru și întindeți o turtă mică. Așezați pe centrul turtei 1 linguriță de umplutură. Pliați turta în jumătate și lipiți doar capetele, astfel încât să obțineți o mică bărcuță. Procedați similar cu aluatul și umplutura rămasă.

10. Așezați bărcuțele într-o formă de copt, preventiv unsă cu unt, în cercuri concentrice.

11. Spălați stafidele apoi opăriți-le cu apă clocotită. Zvântați stafidele, folosind prosopul de hârtie. Presărați prăjitura cu stafide. Lăsați forma cu prăjitură la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.

12. Bateți 1 ou într-un vas mic și ungeți prăjitura, folosind pensula de silicon.

13. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

14. Așezați prăjitura aromată și rumenă pe un platou. Lăsați puțin să se răcească. Serviți deliciul apetisant alături de o ceașcă cu ceai, lapte sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1