Prăjitură italiană ”12 linguri” – un pandișpan pufos, fără cântar!

Cele mai delicioase rețete sunt de obicei cele mai simple. Această regulă este valabilă și pentru rețeta unei prăjituri italiene, numite ”12 linguri”, pe care astăzi o vă prezentăm. Trebuie doar să amestecați aluatul nepretențios și să-l dați la cuptor. Procesul pregătirii prăjiturii este foarte simplu, deci, se va isprăvi chiar și un novice în arta culinară. Denumirea prăjiturii dezvăluie particularitatea acestei rețete – ingredientele principale sunt măsurate în linguri, iar de un cântar nu veți avea nevoie.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 12 linguri de ulei vegetal

– 12 linguri de făină cernută

– 0,5 lămâie (sucul)

– zahăr pudră pentru decor

– 12 linguri de zahăr

– 12 linguri de lapte

– 8 g de praf de copt

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle în bolul mixerului și adăugați 1 priză de sare. Bateți ingredientele, până veți obține o masă spumantă. Apoi adăugați zahărul. Bateți ingredientele din bol, până compoziția devine spumantă, de culoare albă.

2. Turnați în masa spumantă laptele, uleiul vegetal și sucul de lămâie. Mixați ingredientele, apoi adăugați făina cernută și praful de copt. Omogenizați aluatul.

3. Turnați și uniformizați aluatul într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

4. Scoateți prăjitura delicioasă din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin. Puneți deliciul pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. La dorință, puteți decora prăjitură după gust, fie cu fructe de pădure, glazură, ciocolată, etc.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1