Prăjitură ”Magică” cu gust incredibil – un desert impresionant care se prepară foarte ușor!

“Prăjitura magică” este una dintre cele mai ușoare și delicioase prăjituri. Această prăjitură își merită pe deplin denumirea, deoarece amestecând cele 7 ingrediente veți obține un desert extraordinar, care pur și simplu se topește în gură.

În timpul coacerii dintr-un aluat destul de lichid, prăjitura se transformă ca printr-o magie într-un desert cu 3 straturi cu texturi și aspecte diferite: pandișpan, sufleu și cremă de vanilie, astfel nu mai trebuie să preparați separat aluatul, umplutura și crusta. Dacă v-am intrigat, atunci încercați-o neapărat și veți fi surprinși de magia acestei prăjituri.

Ingrediente

— 4 ouă

— 500 ml de lapte

— 125 g de unt

— 115 g de făină

— 150 g de zahăr

— 1 linguriță de zahăr vanilat

— 1 lingură de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile până se formează piscuri.

2. Topiți untul și lăsați-l să se răcească puțin.

3. Bateți gălbenușurile cu zahăr, zahăr vanilat și apă.

4. Adăugați untul răcit în gălbenușuri și bateți amestecul. Continuând să bateți, adăugați treptat făina. Apoi turnați treptat laptele cald.

5. Încorporați atent albușurile cu o lingură în masa obținută. Pentru coacerea acestei prăjituri trebuie să folosiți o formă cu dimensiunile de 20*20 cm sau cu dimensiuni asemănătoare. Am folosit o formă pentru chec cu mărimea de aproximativ 10*30 cm.

6. Nu trebuie să folosiți o formă detașabilă, fiindcă aluatul este lichid și va curge.

7. Ungeți forma de copt cu unt și presărați-o cu făină.

8. Coaceți prăjitura la cuptor timp de aproximativ o oră la 175 de grade. Partea de sus trebuie să se rumenească bine. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească.

9. Puteți să presărați prăjitura deasupra cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1