Prăjitură marmorată ”Regală” – un desert ce arată fascinant datorită unui mic truc!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură marmorată de casă, deosebit de apetisantă și aromată. Rețeta de mai jos dovedește faptul că o simplă prăjitură cu brânză poate fi transformată într-un desert fabulos, ce face concurență oricărui alt deliciu fabricat în cele mai faimoase cofetării. Aceasta reprezintă o combinație perfectă de aluat fraged cu umplutură fină și aromată de brânză, completată cu o cremă delicioasă. Bucurați-i pe cei dragi cu o astfel de capodoperă culinară și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-1/2 pahar de zahăr

-1.5 pahar de făină

-100 g de unt

-1 pachețel praf de copt (10 g)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-4 ouă

-600 g brânză de vaci

-2/3 – 1 pahar de zahăr

-1 pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-4 linguri lapte condensat

-6 linguri de smântână

-50 g de ciocolată neagră (sau sirop de ciocolată din comerț)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180-190°C.

2. Frecați untul moale cu celelalte ingrediente pentru aluat. Obțineți un aluat fărâmicios. Dacă amestecați aluatul cu mâinile, untul trebuie să fie puțin mai tare. Dacă folosiți un robot de bucătărie, untul poate fi mai moale, deoarece nu se va încălzi de la mâini.

3. Redați aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider.

4. Pregătiți umplutura: dacă brânză de vaci este prea umedă, amestecați-o cu 2 linguri de făină. La dorință, puteți adăuga fructe confiate, stafide sau vișine uscate. Dacă folosiți fructe uscate, înmuiați-le în apă fierbinte și lăsați-le la temperatura camerei pentru 20 de minute. Scurgeți-le de apă, aranjați-le pe un prosop de bucătărie, apoi treceți-le prin făină.

5. Amestecați toate ingredientele pentru umplutură folosind un blender. Obțineți un amestec omogen, lucios și bine aerat.

6. Pregătiți forma de copt: cel mai bine e să folosiți o formă detașabilă. Dacă nu dispuneți de o astfel de formă, înlocuiți-o cu una de formă pătrată (22 x 22 cm) sau rotundă (cu diametrul de 24 cm).

7. Tapetați forma de copt cu hârtie. Ungeți pereții formei cu unt.

8. Aranjați 2/3 din cantitatea de aluat în forma de copt. Aranjați aluatul, cu mâinile, într-un blat uniform. Nu apăsați prea tare aluatul.

9. Turnați în formă umplutura. Aceasta este destul de lichidă, asemănătoare cu smântâna de 20-25%. Dacă folosiți fructe uscate, presărați-le pe umplutură, într-un strat uniform.

10. Acoperiți umplutura cu aluatul rămas.

11. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C pentru 50-60 de minute, până prăjitura se rumenește puțin.

12. Cu 5 minute înainte ca prăjitura să fie gata, amestecați laptele condensat cu smântâna. Puteți folosi o linguriță, o furculiță su un tel.

13. Topiți ciocolata la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde.

14. Scoateți prăjitura din cuptor și turnați pe aceasta amestecul de lapte condensat cu smântână. Aranjați-l uniform pe toată suprafața.

15. Picurați ciocolata topită (sau siropul) pe cremă. Cu ajutorul unei lingurițe sau a unui bețișor de lemn, amestecați ușor cele două compoziții, obținând astfel un desen asemănător cu marmora. Deoarece crema este încă caldă, suprafața marmorată a prăjiturii se va uniformiza de sine stătător.

16. Dați prăjitura la frigider pentru câteva ore. Cel mai e să stea la frigider peste noapte.

17. Îndepărtați forma de copt și tăiați prăjitura porții mici, de forma dorită. Serviți desertul cu un ceai proaspăt. Dacă doriți să adăugați un plus de aromă, încălziți puțin prăjitura în cuptorul cu microunde, înainte de a o servi.

Notă: Pregătită într-o formă rotundă, aceasta prăjitură poate fi servită în calitate de tort pentru masa de sărbătoare. Decorați-l după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1