Prăjitură minunată cu mere și cremă gingașă. Delicată și suculentă!

Preparați o prăjitură delicioasă cu mere și cremă de vanilie pentru cei dragi! Această prăjitură are un gust incomparabil și combină perfect blatul sfărâmicios, crema gingașă și merele suculente. Prăjitura are o aromă îmbietoare și un gust seducător. Trebuie să o preparați măcar o dată, ca să-i simțiți gustul divin.

INGREDIENTE PENTRU BLATUL SFĂRÂMICIOS

-250 g de unt de temperatura camerei

-200 g de zahăr

-500 g de făină

-1 linguriță de praf de copt

-1 ou + 1 gălbenuș

-1-2 linguri de smântână

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-700 ml de lapte

-2 pachețele de praf de budincă de vanilie (80 g)

-6 linguri de zahăr

-5-6 mere

-2-4 linguri de pesmeți

-sucul de la 1/3 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Cerneți făina cu praful de copt și vanilia, adăugați untul moale tăiat bucățele și frecați bine.

2. Adăugați zahărul, oul și gălbenușul, amestecați. Adăugați smântâna și frământați un aluat moale și elastic. Împărțiți aluatul în 2 părți egale și dați-le la frigider pentru 1-1.5 ore.

3. Curățați merele și tăiați-le sferturi. Tăiați fiecare bucată în felii subțiri și stropiți-le cu suc de lămâie.

4. Crema. Aduceți 500 ml de lapte la fierbere. Dizolvați praful de budincă și zahărul în 200 ml de lapte până la omogenizare și turnați amestecul într-un flux subțire în laptele clocotit. Țineți crema la foc mic până vor apărea primele bule.

5. Distribuiți o parte de aluat în partea de jos a unei forme detașabile, unsă cu unt (diametrul de 28 cm), formând borduri mici și așezați frumos feliile de mere sub formă de cerc. Dacă merele sunt suculente, atunci presărați-le cu pesmeți.

6. Turnați deasupra crema fierbinte. Întindeți cealaltă parte de aluat într-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 5 mm și tăiați-l fâșii. Așezați fâșiile deasupra prăjiturii sub formă de plasă.

7. Coaceți prăjitura la 200 de grade până va fi gata. Scoateți prăjitura din cuptor după ce se va răci complet. Decorați prăjitura cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1