Prăjitură perfectă сu mere – descoperiți cea mai simplă rețeta a unui desert ce iese întotdeauna!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură delicioasă cu mere. Deși se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, aceasta necesită atât de puțin timp, încât nu veți mai dori să pregătiți o altă prăjitură cu mere. Obțineți un desert delicios și suculent, cu o aromă irezistibilă. Datorită faptului că este preparată în straturi, aceasta are un gust mult mai intens decât o simplă șarlotă cu mere. Bucurați-vă familia cu un desert ce va deveni preferat de toți.

INGREDIENTE

– 1 pahar de făină Apple Pie

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de griș

– 100 g de unt

– 0.5 linguriță de scorțișoară

– 1 linguriță bicarbonat de potasiu

– 1 g de vanilie

– 5 mere dulci

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați grișul cu zahărul și făina. Adăugați bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și vanilia. Amestecați. Obțineți un aluat “praf” foarte aromat.

2. Spălați bine merele. Decojiți-le și dați-le prin răzătoarea mare. La dorință, puteți tăia merele pai.

3. Pregătiți forma de copt: cel mai bine e să folosiți o formă mare, cu pereții joși. Ungeți-o cu unt.

4. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Turnați o porție de aluat în forma de copt. Acoperiți-l cu 1/3 din merele pregătite. Urmează iarăși o porție de aluat și mere. Alternați astfel straturile de aluat cu mere, obținând o prăjitură din 3 straturi. Acoperiți-o cu un strat de unt dat prin răzătoare.

5. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Nu deschideți ușa cuptorului primele 30 de minute.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1