Prăjitura preferată a norvegienilor!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură foarte gustoasă cu mere. Desertul apetisant nu este asemănător cu celelalte prăjituri cu mere. Este un produs de patiserie norvegiană cu un gust seducător, care va cuceri inimele din prima. Aluatul este delicat, umplutura suculentă, iar crusta rumenă și crocantă.

INGREDIENTE  

– 160 g de făină cernută

– 200 g de unt moale

– 160 g de zahăr

– 3-4 mere

– 2 ouă

– 2 lingurițe praf de copt

– 1/2 linguriță de scorțișoară

– zahăr pudră după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU A PRESĂRA DESERTUL 

– 2 linguri de zahăr

– 30 g de nuci fărâmițate

– 15 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați untul moale cu zahărul, într-un bol adânc. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până veți obține o masă spumantă albă. Apoi adăugați ouăle și omogenizați ingredientele.

2. Adăugați făina cernută și praful de copt în bolul cu ingredientele omogenizate. Amestecați aluatul. Dacă veți obține un aluat mai dens, adăugați 1 lingură de lapte.

3. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați merele felii și aranjați-le într-o tavă de copt dreptunghiulară (de 18 x 18 cm) sau rotundă (cu diametrul de 20 cm), tapetată cu hârtie.

4. Presărați merele cu scorțișoară apoi acoperiți-le cu aluat. Uniformizați aluatul.

5. Presărați aluatul cu nucile fărâmițate și zahăr, apoi puneți niște bucăți de unt rece deasupra.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet, apoi scoateți-o din tavă. Puneți prăjitură pe un platou și decorați-o cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1