Prăjitură cu mere fără blat – un deliciu gustos în fața căruia nu poți rezista!

Astăzi vă prezentăm rețeta unei prăjituri delicioase cu mere, care se prepară incredibil de simplu și rapid. Această prăjitură iese mereu perfect și poate fi preparată de oricine. Prăjitura se prepară din mai multe straturi de amestec uscat și mere rase, este incredibil de gustoasă, cu crustă crocantă deasupra și moale și suculentă în interior. Prăjitura este atât de gustoasă, încât nu te poți abține. Preparați-o neapărat și bucurați-vă familia cu un desert fabulos!

INGREDIENTE 

-1200 g de mere (neapărat suculente și dulci-acrișoare)

-1 pahar de făină (200 g)

-1 pahar de griș

-150-200 g de zahăr

-1 linguriță de praf de copt

-1 priză de sare

-1/4 linguriță de vanilie sau 1 pachețel de zahăr vanilat

-50-100 g de unt congelat

-scorțișoară și lămâie pentru mere (la dorință)

-zahăr pudră pentru presărare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți forma de copt (diametrul de 20 cm): ungeți părțile laterale cu unt și tapetați fundul cu hârtie de copt. Este preferabil să folosiți o formă detașabilă, ca să scoateți prăjitura mai ușor.

2. Amestecați toate ingredientele uscate cu telul: făina, grișul, zahărul, sarea, praful de copt și vanilia.

3. Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea mare. Dacă merele își schimbă rapid culoarea, atunci stropiți-le cu suc de lămâie. Adăugați 1 linguriță de scorțișoară și amestecați. Trebuie să folosiți mere suculente, ca să nu fie prăjitura uscată.

4. Congelați untul în prealabil. Împărțiți merele în 3 părți, iar amestecul uscat în 4 părți.

5. Presărați fundul formei cu 1/4 din amestecul uscat, distribuiți-l uniform, radeți deasupra 10 g de unt prin răzătoarea mică. Așezați atent 1/3 de mere rase, ca să nu stricați stratul uscat. Apoi puneți din nou: amestecul uscat, untul și merele. Repetați straturile până veți termina ingredientele.

6. Acoperiți partea de sus cu un strat dens de unt ras (este suficient 40 g de unt), ca să obțineți o crustă frumoasă.

7. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 1 oră (la început la 160 de grade timp de 10 minute).

8. Lăsați prăjitura să se răcească complet timp de cel puțin 1.5-2 ore, apoi o puteți scoate din formă. O puteți presăra deasupra cu zahăr pudră.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.

[mashvideo]

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1