Prăjitură rapidă, cu fructe de pădure – nici măcar nu veți avea nevoie să amestecați aluatul!

Vă prezentăm rețeta unei prăjituri deosebit de gustoase și aspectuoase. Aceasta se prepară atât de simplu și rapid, încât nici măcar nu veți avea nevoie să amestecați aluatul. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți un desert suculent și aromat, perfect pentru toată familia. Timpul petrecut la bucătărie va fi o adevărată plăcere.

INGREDIENTE

– 1 pahar de făină

– 1 pahar de griș

– 1 pahar de zahăr + 0.5 pahar de zahăr pentru brânza de vaci

– 1 linguriță praf de copt

– 100 g de unt

– 400-500 g fructe de pădure

– 400 g brânză de vaci

– 2 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, amestecați făina cernută cu grișul, 1 pahar de zahăr și praful de copt.

2. Frecați brânza de vaci cu ouăle și 0.5 pahar de zahăr.

3. Spălați fructele de pădure și lăsați-le să se scurgă.

4. Tapetați o formă de copt cu hârtie. Așezați 1/3 din amestecul cu făină, într-un strat uniform. Acoperiți-l cu brânza de vaci. După care, așezați în formă 1/2 din amestecul cu făină rămas, fructele de pădure, apoi iarăși amestecul cu făină. Uniformizați straturile cu ajutorul unei spatule.

5. Acoperiți prăjitura cu untul rece, dat prin răzătoarea mare (sau tăiat felii subțiri). Dați forma la cuptorul preîncălzit pană la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: La dorință, puteți folosi orice fructe de pădure, mere sau chiar dulceață. La fel, această prăjitură poate fi pregătită și fără brânza de vaci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1