Prăjitură rapidă cu mac – un desert deosebit de apetisant, ce poate fi servit chiar și la masa de sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă minunată de prăjitură apetisantă cu mac. Chiar dacă prăjitura se prepară rapid, într-un timp record, este incredibil de gustoasă și aromată. Combinația ingredientelor este una perfectă, iar aroma de mac redă un farmec aparte acestui desert. Obțineți un deliciu încântător, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– 4 ouă

– 100 ml de lapte

– 100 ml de iaurt

– 150 g de zahăr

– 100 ml de ulei vegetal

– 200 g de făină

– 150 g semințe de mac

– 2 lingurițe praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ 

– 1 ciocolată

– 3-4 linguri de lapte

– 50 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți într-un bol ouăle cu zahărul, folosind un mixer, până se dizolvă toate cristalele. Amestecul va crește în volum. Obțineți o masă omogenă, albă și pufoasă.

2. Spălați bine macul într-un vas. Turnați apă clocotită peste mac și lăsați-l pentru 20 de minute. Măcinați macul cu ajutorul unei râșnițe.

3. Turnați în masa spumantă laptele, iaurtul și uleiul. Adăugați făina cernută, praful de copt și macul. Amestecați bine ingredientele.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu ulei. Turnați aluatul pe tava și agitați-o puțin, astfel încât aluatul să se uniformizeze. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Pregătiți glazura: puneți într-un vas termorezistent ciocolata, laptele și untul. Puneți vasul la baia de aburi și încălziți amestecul până se topește ciocolata. Obțineți o glazură omogenă. Turnați glazura peste prăjitură. Lăsați să se răcească. Așezați deliciul pe un platou și serviți-l cu o cană de lapte fierbinte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1