Prăjitură rapidă din aluat foietaj, asemănătoare la gust cu khachapuri!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură savuroasă din aluat foietaj. Prăjitura este într-adevăr foarte gustoasă, asemănătoare la gust cu khachapuri, care și se prepară extrem de simplu și din cele mai banale ingrediente. Acest deliciu apetisant pur și simplu vă va cuceri prin gustul său ispititor și aroma irezistibilă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 200 g de unt

– 1 linguriță de zahăr

– 1 priză de sare

– 1 ou

– 700-800 g de făină cernută

– 1 pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ  

– 300 g de cașcaval

– 200 g brânză de vaci

– verdeață după gust

– 1 ou

– 50 g de unt

– 1 ou + 2 linguri de lapte (pentru a unge prăjitura)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți puțin apa. Topiți untul într-o cratiță pusă pe foc sau la cuptorul cu microunde.

2. Combinați apa caldă cu untul topit într-un bol. Amestecați-le, apoi adăugați 1 ou. Bateți ingredientele, folosind mixerul. Potriviți ingredientele din bol ce sare și zahăr.

3. Adăugați treptat făina cernută și frământați aluatul, timp de maxim 5 minute. Veți obține un aluat elastic, cu care se lucrează ușor. Lăsați aluatul puțin să se odihnească.

4. Pregătiți umplutura: spălați bine verdeața, zvântați-o cu ajutorul unui prosop de hârtie, apoi tăiați-o mărunt.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare, apoi mixați-l cu brânza de vaci, într-un bol. Potriviți umplutura cu sare și adăugați verdeața, apoi amestecați-o bine.

6. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți câte un blat (rotund sau dreptunghiular) din aluatul împărțit, pe suprafața de lucru înfăinată.

7. Luați o tavă de copt și ungeți-o cu unt. Așezați la fundul tăvii un blat de aluat, apoi modelați o mică bordură. Răspândiți și uniformizați deasupra blatului umplutura.

8. Tăiați 50 g de unt cuburi mici. Răspândiți untul tăiat deasupra umpluturii. Acoperiți umplutura cu blatul de aluat rămas și lipiți bine marginile. Faceți incizii pe blatul din aluat, în formă de grilă.

9. Bateți într-un vas 1 ou cu 2 linguri de lapte. Ungeți bine prăjitura cu amestecul de ou, folosind pensula de silicon.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C, pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Scoateți deliciul rumen și aromat din cuptor. Lăsați prăjitura georgiană să se răcească puțin, apoi puneți-o pe un platou. Tăiați deliciul pe porțiuni de mărimea dorită și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1