Prăjitură rapidă și foarte gustoasă cu gem – un aluat fraged deosebit!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de prăjitură cu gem de caise. Veți obține o prăjitură rumenă, aspectuoasă și foarte gustoasă, perfectă pentru micul dejun, alături de o cană cu ceai. Prăjitura se prepară foarte simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Combinația ideală de aluat fărâmicios cu gem de caise vă va uimi printr-un gust ispititor.

INGREDIENTE  

– 350 g de făină cernută

– 180 g de unt

– 1 linguriță praf de copt

– 100 g de zahăr

– 250 g gem de caise

– zahăr pudră pentru decor (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol, bateți-le puțin, apoi adăugați zahărul. Bateți ingredientele din bol, folosind telul, până zahărul se va dizolva complet.

2. Dați untul prin răzătoarea mare, apoi adăugați-l în bolul cu compoziția din ouă. Amestecați compoziția, folosind spatula.

3. Combinați într-un bol aparte făina cu praful de copt. Amestecați bine ingredientele uscate, cerneți-le, apoi adăugați-le treptat în bolul cu ingredientele lichide. Frământați aluatul.

4. Împărțiți aluatul finit în două părți – 1/3 și 2/3.

5. Din partea mare a aluatului întindeți un blat subțire pe masa înfăinată, cu grosimea de aproximativ 5-6 mm.

6. Transferați blatul în tava de copt (cu ajutorul făcălețului), preventiv tapetată cu hârtie. Așezați frumos blatul și formați bordura.

7. Răspândiți gemul de caise (sau cel preferat) deasupra blatului.

8. Luați aluatul rămas, puneți-l pe masa înfăinată și întindeți un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Decupați blatul în fâșii, cu lățimea de circa 2 cm. Acoperiți gemul cu fâșiile de aluat, în formă de grilă.

9. Bateți un albuș și ungeți grila de aluat cu acesta. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți tava din cuptor și lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi transferați deliciul pe un platou. La dorință, puteți decora prăjitura rumenă și apetisantă cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1