Prăjitură rasă cu brânză de vaci – rețeta pas cu pas. Un deliciu aerat, la fel de delicios precum în copilărie!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de prăjitură rasă cu brânză de vaci. Acest gust nu-l va uita nimeni, chiar și după o lungă perioadă de timp, deoarece vă va cuceri din prima. Textura delicată a umpluturii, fulgii fini de aluat ras și doar 30 de minute pentru prepararea desertului apetisant – este formula desertului perfect. Deliciul aromat este bine cunoscut încă din copilărie. Preparând delicii gustoase din cele mai banale ingrediente veți obține o prăjitură specială și ispititoare la gust.

INGREDIENTE  

– 200 g de făină cernută

– 70 g de unt la temperatura camerei

– 180 g brânză de vaci

– 1 linguriță praf de copt

– 5 linguri de frișcă

– 1 ou

– 100 g de zahăr

– zahăr vanilat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: mixați într-un bol oul cu făina cernută, 50 g de zahăr, 1 lingură de frișcă, untul, puțin zahăr vanilat și praful de copt. Frământați aluatul. Modelați o bilă din aluatul finit, înfășurați-l într-un fragment de folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 15 minute.

2. Pregătiți umplutura: combinați într-un bol aparte brânza de vaci cu 4 linguri de frișcă și zahărul rămas. Omogenizați ingredientele, folosind blenderul.

3. Scoateți aluatul din frigider, îndepărtați folia alimentară și împărțiți-l în două părți egale.

4. Dați o porție de aluat prin răzătoarea mare. Alegeți o formă de copt potrivită și ungeți-o cu unt. Răspândiți aluatul ras în formă.

5. Turnați deasupra aluatului ras umplutura și uniformizați-o folosind spatula.

6. Dați aluatul rămas prin răzătoarea mare și răspândiți-l uniform deasupra umpluturii.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți deliciul aromat din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Serviți prăjitura savuroasă alături de o cană cu ceai aromat sau o cafeluță.

Notă: Dacă adăugați în aluat puțin bicarbonat de sodiu și suc de lămâie, prăjitura va deveni și mai pufoasă și se va transforma într-o tartă clasică Regală.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1