Prăjitură rasă cu dulceață – desertul preferat al întregii familii!

Prăjitura rasă cu dulceață este un desert deosebit, incredibil de gustos, cu o textura moale și delicată. Este un desert adorat atât de adulți, cât și de copii. Se prepara foarte simplu, dar este surprinzător de gustoasă. Din cele mai simple ingrediente, mereu prezente în orice bucătărie, obțineți un deliciu demn de toate laudele.

INGREDIENTE

– 500-550 g de făină

– 180-200 g de unt

– 2 ouă

– 200-250 g de zahăr

– 2 linguri de smântână

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 300-500 g de dulceață (mai densă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Scoateți untul din frigider și lăsați-l să se încălzească la temperatura camerei.

2. Adaugați în bolul robotului de bucătărie untul moale, ouăle, zahărul, smântâna și bicarbonatul de sodiu. Porniți robotul și amestecați.

3. Adaugați faina cernută și amestecați. Frământați un aluat omogen și dens. 

4. Puneți  într-o pungă 1/4 din cantitatea totală de aluat. Puneți aluatul rămas într-o altă pungă. Dați pungile cu aluat la congelator pentru 1 oră. Dacă nu preparați prăjitura imediat, dați punga mai mare cu aluat la frigider.

5. Scoateți aluatul din congelator. Ungeți tava de copt cu unt. Întindeți direct pe tava de copt aluatul din punga mai mare. Formați un blat uniform și ungeți-l cu dulceață.

6. Scoateți punga mică cu aluat din congelator. Dați aluatul prin răzătoarea mare (sau prin mașina de tocat carne). Acoperiți stratul de dulceață cu aluatul ras. 

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200 grade pentru 30-35 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în  parte. Tăiați prăjitura în porții egale. Serviți-o caldă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1