Prăjitură rasă cu dulceață – o rețetă clasică, ce merită atenție!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, rețeta minunată a prăjiturii rase cu dulceață. Prăjitura care mai este numită și răzuită, este una dintre cele mai simple delicii, care se prepară rapid și fără bătăi de cap. Prăjitura ”creață” este foarte gustoasă și aromată. Acest desert fraged este o baghetă magică pentru toate gospodinele.

INGREDIENTE  

– 400 g de făină

– 100 g de zahăr

– 2 ouă

– 180 g de unt rece (de la frigider)

– 1 linguriță praf de copt

– 2 linguri de smântână

– 10 g de zahăr vanilat

– dulceața preferată

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Cerneți făina într-un bol mai adânc și adăugați praful de copt. Scufundați untul în făina din bol și dați-l prin răzătoarea mare sau tăiați-l cuburi mici. Apoi frecați ingredientele, până obțineți un aluat fărâmicios.

2. Bateți ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat într-un bol aparte, folosind mixerul. Apoi adăugați smântâna și mixați compoziția.

3. Turnați compoziția obținută în bolul cu aluatul fărâmicios. Frământați aluatul. Modelați din aluatul finit o bilă, înfășurați-l în folie alimentară și dați-l la congelator pentru 20 de minute.

4. Apoi, împărțiți aluatul în două părți – 2/3 și  1/3. Dați partea mică a aluatului la frigider.

5. Din bucata mare a aluatului, întindeți un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 7-8 mm, pe un fragment de hârtie de copt. Așezați blatul cu tot cu hârtie pe tava de copt. Ungeți blatul cu dulceața preferată.

6. Dați bucata mai mică de aluat prin răzătoarea mare, răspândind-o deasupra dulceții.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți desertul din cuptor, transferați-l pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți desertul apetisant cu mare plăcere alături de o cană cu ceai, un pahar de lapte fierbinte sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1