Prăjitură rasă cu gem – doar schimbați umplutura și obțineți un desert nou în fiecare zi!

Astăzi, drag amator al bucatelor delicioase, vă prezentăm rețeta unei prăjituri rase cu gem de mere. Deși aceasta se prepară foarte simplu, are un aspect deosebit de apetisant. Rumenă, aromată și ușor crocantă, prăjitura este perfectă pentru a fi servită la cina de familie sau la o întâlnire cu prietenii. Nu ezitați să experimentați cu umplutura pentru a-i bucura pe cei dragi cu un desert nou în fiecare zi.

INGREDIENTE  

– 180 g de unt rece

– 1 ou

– 100 g de zahăr

– 400 g de făină cernută

– 2 linguri de smântână

– 1 linguriță plină praf de copt

– vanilie

– gem de mere

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol făina cernută cu praful de copt. Amestecați. Dați untul prin răzătoarea mică în bolul cu ingredientele uscate.

2. Frecați ingredientele din bol, până veți obține un aluat fărâmicios.

3. Mixați într-un bol aparte oul cu zahărul și vanilia. Amestecați ingredientele, folosind telul, până veți obține o compoziție ușor spumantă, de culoare albă. Apoi adăugați smântâna și iar amestecați.

4. Uniți compoziția obținută cu aluatul fărâmicios. Frământați aluatul.

5. Împărțiți aluatul obținut în două părți: 1 mai mare, cealaltă mai mică (2/3 și 1/3). Puneți partea de aluat mai mică într-o pungă alimentară și dați-o la congelator pentru 20 de minute.

6. Așezați partea de aluat cea mare pe un tocător de lemn, preventiv tapetat cu hârtie de copt și întindeți un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 7-8 mm.

7. Răspândiți și uniformizați pe blatul obținut gemul de mere.

8. Luați cu grijă hârtia de copt cu blatul uns cu gem și așezați-o pe tava de copt.

9. Scoateți aluatul din congelator și dați-l prin răzătoarea mare. Presărați aluatul ras peste blatul cu gem. Uniformizați-l ușor.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

11. Tăiați prăjitura finită porții de mărimea dorită, până încă este fierbinte. Decorați deliciul cu zahăr pudră. Serviți desertul apetisant alături de o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1