Prăjitură rasă cu gem, perfectă pentru perioada de post!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de prăjitură rasă de post. Prăjitura ”creață” cu gem se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Desertul este foarte gustos, aromat și apetisant. Desertul fraged este o adevărată baghetă magică pentru toate gospodinele.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 160 ml de apă

– 120 ml de ulei vegetal

– 180 g de zahăr

– 1 priză de sare

– 10 g praf de copt

– 500 g de făină cernută

– 1 g de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 400-450 g de gem

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol zahărul cu apa și uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele, folosind spatula. Apoi adăugați sarea, praful de copt și vanilia. Iar amestecați ingredientele din bol.

2. Încorporați treptat făina cernută și frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

3. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în două părți de dimensiuni diferite: 1/3 și 2/3. Partea mică a aluatului mai împărțiți-o în 10 părți și modelați biluțe. Puneți bilele pe o farfurie și dați-le la congelator pentru 20 de minute. Partea mare a aluatului înfășurați-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru 20 de minute.

4. Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt și puneți aluatul în aceasta. Aplatizați aluatul și răspândiți-l pe toată suprafața tăvii, modelând și bordura.

5. Turnați și răspândiți gemul preferat deasupra blatului. Luați biluțele mici și dați-le prin răzătoarea mare, răspândind aluatul deasupra umpluturii.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți prăjitura apetisantă din cuptor și lăsați-o să se răcească. Apoi puneți deliciul pe o farfurie de servit. La dorință, puteți decora prăjitura cu zahăr pudră. Serviți prăjitura aromată cu mare plăcere alături de o cană cu ceai sau o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1