Prăjitură rumenă cu mere – un desert perfect pentru toată familia, gata într-un timp record!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu mere ce iese mereu moale, pufoasă și delicioasă. Este un desert perfect pentru zilele în care nu dispuneți de timp suficient pentru a găti. Prăjitura cu mere se combină ideal cu o ceașcă de cafea sau ceai la micul dejun sau pentru a fi servită ca gustare. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase prăjituri de casă.

INGREDIENTE

– 1 kg de mere

– 3 ouă

– 120 g de zahăr (+2 linguri)

– 150 ml de lapte

– 1 pachețel de vanilie

– 1 lămâie (coaja rasă)

– 150 g de făină

– 1 pachețel praf de copt

– scorțișoară

– 30 g de unt

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le felii subțiri.

2. Amestecați într-un bol faina cernută, praful de copt, scorțișoara și sarea.

3. Bateți ouăle, zahărul și vanilia, până obțineți o masă omogenă și pufoasă. Adăugați laptele, amestecând cu ajutorul unei spatule.

4. Treptat adăugați amestecul de făină la ouăle bătute. Amestecați aluatul cu ajutorul unui mixer. Obțineți un aluat omogen și puțin lichid.

5. Adăugați în aluat merele și coaja rasă de lămâie. Amestecați.

6. Tapetați o formă de copt dreptunghiulară (20 x 30 cm) cu hârtie. Turnați aluatul în formă și agitați-o puțin, astfel încât aluatul să se uniformizeze.

7. Așezați pe aluat cuburi mici de unt rece, apoi presărați cu zahăr. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Obțineți o prăjitură rumenă.

8. Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de 10 minute. Tăiați-o în porții egale și aranjați-o pe un platou. La dorință, presărați cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1