Prăjitură rustică cu mere, originară din Italia: aluat moale, crustă crocantă și umplutură suculentă dulce-acrișoară!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de prăjitură fină cu mere, preparată în stil italian. Prăjitura italiană este un deliciu seducător pentru cei ce adoră deserturile cu mere. Această prăjitură nici nu se compară cu cea obișnuită sau chiar cu o șarlotă clasică, deoarece cofetarii italieni au inventat formula sa ideală. Pregătiți, testați și bucurați-i pe cei dragi cu delicii savuroase.

INGREDIENTE  

– 180 g de făină cernută

– 2 gălbenușuri

– 50 g de unt

– 4 g praf de copt

– 4 mere

– 140 g de zahăr

– 125 ml de lapte

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți 3 linguri de zahăr într-o farfurie. Combinați într-un bol aparte gălbenușurile cu zahărul rămas. Bateți ingredientele, până se va dizolva complet zahărul și veți obține o masă spumantă înălbită.

2. Topiți untul la cuptorul cu microunde și lăsați-l să se răcească. Apoi turnați 25 g de unt topit în bolul cu masa spumantă. Amestecați ingredientele, apoi turnați laptele. Mixați bine ingredientele.

3. Adăugați făina cernută cu praful de copt. Omogenizați aluatul.

4. Tapetați o formă de copt rotundă cu hârtie. Turnați aluatul în formă.

5. Spălați, decojiți și îndepărtați cotorul cu semințe ale merelor. Tăiați merele felii. Așezați merele în forma cu aluat în mod aleatoriu sau în cercuri concentrice – la dorință.

6. Turnați uniform untul topit rămas peste prăjitură, apoi presărați-o cu 3 linguri de zahăr.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți prăjitura ideală din cuptor și puneți-o pe un platou. Serviți desertul aromat alături de o cană cu ceai.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1