Prăjitură “Trufa Evei”. Un desert ciocolătos, foarte gingaș, care se topește în gură!

Dacă vă place ciocolata, atunci trebuie să încercați neapărat acest desert rafinat, care abundă în ciocolată. “Trufa Evei” este o prăjitură delicată, foarte frumoasă, incredibil de gustoasă și cu aromă intensă de cacao. Puteți prepara această prăjitură atunci când doriți sa vă încântați familia cu un desert deosebit și unic de felul său. Savurați cu plăcere aceasta prăjitură cu gust demențial!

INGREDIENTE

-225 g de unt

-460 g de ciocolată cu conținut de cacao de 55-70 %

-9 ouă

-100 g de zahăr

-0.25 linguriță de sare de lămâie

-cacao pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Topiți untul și ciocolata la foc mic, amestecând continuu.

2. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți bine gălbenușurile cu zahăr timp de 5 minute (timpul exact este foarte important) până veți obține o spumă densă și stabilă.

3. Amestecați atent cu o spatulă gălbenușurile bătute cu amestecul răcit de ciocolată.

4. Bateți separat albușurile cu sarea de lămâie până veți obține vârfuri moi. Acest lucru este foarte important, fiindcă albușurile cu vârfuri tari nu vor putea fi încorporate în amestecul de gălbenușuri.

5. Încorporați atent câte o lingură de albușuri bătute în amestecul de ciocolată și gălbenușuri și amestecați cu o spatulă cu mișcări de jos în sus. Nu folosiți mixerul.

6. Ungeți cu unt și presărați cu făină partea de jos și pereții unei forme detașabile. Turnați aluatul și nivelați-l uniform. Dacă nu aveți o formă detașabilă, atunci tapetați-o cu folie de aluminiu sau de copt, ca să fie ușor de scos prăjitura.

7. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 35 de minute, maxim 40 de minute. Dacă veți ține prăjitura mai mult timp la cuptor, atunci aluatul se va coace prea mult și se va transforma într-un pandișpan obișnuit.

8. După timpul indicat prăjitura “va tremura” îndeosebi în mijloc, acest lucru este normal, lăsată peste noapte la frigider, trufa va deveni densă și fermă.

9. Lăsați prăjitura să se răcească complet în formă, apoi dați-o la frigider peste noapte.

10. Presărați deasupra cacao și tăiați prăjitura cu un cuțit fierbinte, tăiați feliile până jos și trageți repede cuțitul, fără să-l ridicați în sus. Prăjitura se păstrează perfect la congelator.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1