Prăjitură “Trufa Evei” – un desert rafinat ce abundă în ciocolată!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă excelentă de prăjitură cu multă ciocolată, pe care o puteți prepara la diferite evenimente. “Trufa Evei” este o prăjitură delicioasă, care se prepară ușor și va fi apreciată de toți cei care iubesc ciocolata.

Este un desert delicat și foarte rafinat care o să vă surprindă plăcut. Încercați numaidecât această rețetă, ca să simțiți cel puțin o dată gustul fabulos al acestui deliciu.

Ingrediente

-225 g de unt

-460 g de ciocolată cu 55-70 % conținut de cacao

-9 ouă

-100 g de zahăr

-¼ linguriță de sare de lamâie sau ½ linguriță de suc de lămâie

-cacao pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Topiți untul și ciocolata la foc mic, amestecând continuu.

2. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți bine gălbenușurile cu zahăr timp de 5 minute (timpul exact este foarte important) până veți obține o spumă densă și stabilă.

3. Amestecați atent cu o spatulă gălbenușurile bătute cu amestecul răcit de ciocolată.

4. Bateți separat albușurile cu sarea de lămâie sau sucul de lămâie până veți obține vârfuri moi. Aceasta este foarte important, fiindcă albușurile cu vârfuri tari nu vor putea fi încorporate în amestecul de gălbenușuri.

5. Încorporați atent câte un albuș bătut în amestecul de ciocolată și gălbenușuri și amestecați cu o spatulă cu mișcări de jos în sus. Nu folosiți mixerul.

6. Ungeți cu unt și presărați cu făină partea de jos și pereții unei forme detașabile cu diametrul de 23 cm. Turnați aluatul și nivelați-l uniform.

7. Dacă nu aveți o formă detașabilă, atunci tapetați-o cu folie de aluminiu sau de copt, ca să fie ușor de scos prăjitura.

8. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 35 de minute, maxim 40 de minute. Dacă veți ține prăjitura mai mult timp la cuptor, atunci aluatul se va coace prea mult și se va transforma într-un pandișpan obișnuit.

9. După timpul indicat prăjitura “va tremura” îndeosebi în mijloc, acest lucru este normal, lăsată peste noapte la frigider, trufa va deveni densă și fermă.

10. Lăsați prăjitura să se răcească complet în formă, apoi dați-o la frigider peste noapte.

11. Presărați deasupra cacao și tăiați prăjitura cu un cuțit fierbinte, tăiați feliile până jos și trageți repede cuțitul, fără să-l ridicați în sus. Prăjitura se păstrează perfect la congelator.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1