Prăjituri aerate, cu o cremă deosebit de fină!

Eclerele sunt cu siguranță cele mai delicioase și cunoscute prăjituri din lume. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de eclere apetisante și pufoase cu gustul copilăriei, care se prepară destul de simplu, dar cu siguranță vor dispărea într-o clipă din farfurie. Desertul se prepară din aluat opărit, foarte aromat și gustos, în combinație cu cremă fiartă. Răsfățați-vă familia dragă cu deserturi ispititoare.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 150 g de făină cernută

– 125 ml de apă

– 125 ml de lapte

– 100 g de unt

– 1 linguriță de zahăr

– 1 ou

– 1 priză de sare

– 1 linguriță de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 70 g de zahăr

– 200 g de smântână 25%

– 1 ou

– 150 g de unt moale

– 1 lingură de făină cernută

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți crema: amestecați într-o cratiță făina cernută cu zahărul și zahărul vanilat. Amestecați bine ingredientele uscate, apoi adăugați smântâna. Iar amestecați ingredientele și puneți cratița pe foc.

2. Fierbeți compoziția la foc mic, amestecând-o încontinuu, până se va îngroșa. Opriți focul.

3. Turnați crema într-un bol și acoperiți-o cu folie alimentară, care intră în contact cu crema, pentru a preveni formarea unei cruste. Lăsați crema să se răcească.

4. Pregătiți aluatul: combinați într-o cratiță untul cu apa și laptele. Apoi adăugați zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecați bine ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc. Amestecați compoziția încontinuu și aduceți-o până la fierbere, la foc mic.

5. Imediat după fierbere turnați făina cernută și omogenizați compoziția într-un tempou mai rapid. Formați din aluatul finit o bilă și puneți-o într-un bol. Lăsați aluatul puțin să se răcească.

6. Bateți ouăle într-un bol aparte și adăugați-le treptat în bolul cu aluat. Mixați încontinuu aluatul, până se va omogeniza.

7. Luați sacul de patiserie cu duza ”floare închisă” și turnați aluatul în el. Modelați prăjiturile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, oferindu-le o formă frumoasă.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Bateți untul moale într-un bol, folosind mixerul, timp de aproximativ 5 minute. Adăugați treptat untul bătut în bolul cu cremă și mixați-o bine, până veți obține o cremă apetisantă pufoasă. Umpleți poșul de patiserie cu cremă.

10. Scoateți prăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească.

11. Faceți câte o incizie din partea laterală în prăjiturii. Umpleți fiecare prăjitură cu cremă. Așezați desertul pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți capodopera culinară cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1