Aranjați pe blat umplutura, rulați-l atent și tăiați-l! În doi timpi și trei mișcări obțineți niște prăjituri de casă cu adevărat magnifice!

În mod tradițional, aceste prăjituri delicioase și aspectuoase se pregătesc pentru sărbătorile de Paști, servind în calitate de suport pentru ouăle vopsite. Însă, dacă aveți poftă de niște prăjituri de casă, ce se prepară foarte simplu, atunci rețeta de mai jos este ceea de ce aveți nevoie. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu deosebit de apetisant și aromat, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-500 g de făină

-150 ml de lapte

-2 ouă

-0.5 linguriță de sare

-1.5 linguriță coajă rasă de portocale

-25 g de drojdie

-130 g de zahăr

-30 g de unt

-1.5 pahar de merișoare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați drojdia în 0.5 pahar de lapte cald (sau apă). Adăugați un pahar de făină cernută și amestecați. Lăsați maiaua la un loc cald pentru 1-2 ore.

2. Turnați în vasul cu maia laptele rămas (sau apa) și amestecați.

3. Bateți ouăle cu sarea și 2 linguri de zahăr. Adăugați în bolul cu maia ouăle bătute și făina rămasă. Amestecați. Treptat, adăugați (în porții mici) untul moale (la temperatura camerei). Frământați aluatul. Obțineți un aluat neted și nelipicios. Acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore.

4. Tocați merișoarele cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a mașinii de tocat carne. Turnați piureul obținut într-o cratiță mică. Adăugați coaja rasă de portocale și 0.5 pahar de zahăr. Puneți cratița pe foc și amestecând încontinuu, gătiți la foc moderat până amestecul se va îngroșa.

5. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul într-un blat mare, de 60 x 30 cm. Ungeți blatul cu umplutura pregătită. Păstrați o distanță de 1.5 cm de la margine.

6. Aduceți spre mijloc mai întâi marginea dreaptă de aluat, apoi marginea stângă. Lipiți marginile și treceți ușor cu făcălețul peste rulada obținută.

7. Tăiați rulada obținută în 12 felii.

8. Răsuciți fiecare felie și redați-i o formă rotundă. Aranjați-le pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie și unsă cu ulei.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 210°C pentru 10-15 minute. Decorați prăjiturile cu glazură sau zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1